Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
nuori nainen näyttää peukaloa ylöspäin

Vammaisuus

Sinua varten

Nämä sivut ovat sinulle, vammainen tai pitkäaikaissairas, erityistä tukea tarvitseva tai antava henkilö, läheinen tai muuten asiasta kiinnostunut.

Sivuilta löydät tietoa ja vinkkejä erilaisiin vammaisuuteen liittyviin aiheisiin. Saat myös ohjeita ja neuvoja, mistä voit löytää lisätietoa vammaisten palveluista ja muista vammaisuuteen liittyvistä aiheista. Sivujen tarkoitus on helpottaa erilaisten palveluiden ja tukien löytämisessä ja oikeaan paikkaan ohjautumisessa.

Näiltä sivuilta löydät vinkkejä myös vapaa-aikaan, vertaistukeen, mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen, kuntoutukseen ja apuvälineisiin sekä seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista. Myös läheiset saavat sivuilta tietoa haastavasta käytöksestä tai väkivallasta sekä vinkkejä myös oman hyvinvointinsa edistämiseen.

Ohjausta ja neuvontaa sosiaaliohjaajan chatissa

Sosiaaliohjaajan chatissa saat tukea ja ohjausta eri elämäntilanteissa, kuten työttömyydessä, taloudellisissa ongelmissa ja yksinäisyydessä. Yhdessä sosiaaliohjaajan kanssa voit miettiä arjen asioita tai elämän kriisitilanteita. Saat myös yleistä neuvontaa ja ohjausta vammaispalveluihin liittyen sekä apua hakemusten täyttämiseen. Sosiaaliohjaajan chattiin kannattaa ottaa yhteyttä matalla kynnyksellä. 

Sosiaaliohjaajan chattiin pääset Omaks.fi-palvelusta. Chat on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 8.00–15.30. Palvelu on maksutonta. 

Vammaispalveluiden verkkosivuilta löydät oman asuinkuntasi vammaispalvelun yhteystiedot. Ota suoraan yhteyttä vammaispalveluun, jos haluat tarkkaa tietoa hakemuksesi etenemisestä tai olet jo vammaispalvelun asiakas ja sinulla on oma työntekijä vammaispalveluissa.