Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Nuori puhelin kädessä

Nuorelle

Nuorten sivut sinua varten

Moi nuori! Nämä sivut ovat juuri sinulle. Täältä saat tietoa nuoruuteen liittyvistä eri teemoista ja asioista. Sivustolle on kasattu linkkejä ja ohjeita, mistä  ja miten voit saada apua ja tukea erilaisiin tilanteisiin. Sivustojen tarkoitus on kasata yhteen paikkaan tietoa, jotta erilaisten palveluiden, avun ja tuen löytäminen olisi helpompaa. 

Näiltä sivuilta löydät tietoa nuoren mielestä ja kehosta sekä siitä, millaisia muutoksia murrosikä tuo tullessaan.

Lisäksi voit perehtyä seksuaalisuuteen liittyviin teemoihin tai vaikka siihen, miten voit vahvistaa mielesi hyvinvointia liikunnan, monipuolisen ravitsemuksen sekä mielekkään tekemisen kautta.

Itsenäinen elämä -osion alta löydät tietoa esimerkiksi omaan kotiin muuttamiseen tai rahankäyttöön liittyen. Voit myös lukea nuoren vapaa-ajasta ja harrastuksista kouluelämän vastapainona.

Sivuille on kasattu myös kattava tietopaketti päihteisiin liittyen sekä siihen, mistä voit saada apua, jos päihteidenkäyttö huolestuttaa.

Nuorten chat – anonyymi ja maksuton

Nuorten chat on matalan kynnyksen kanava, jossa voit ottaa yhteyttä nuorten palveluiden ammattilaiseen. Nuorten chat palvelee kaikkia Keski-Suomen hyvinvointialueella asuvia nuoria, se on osa sähköistä perhekeskusta.

Nuorten chatissa saat ammattilaisen ohjausta ja neuvontaa nuorten palveluihin liittyen sekä tukea kaikissa nuoruuteen liittyvissä asioissa. Myös nuorten vanhemmat sekä nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset voivat tulla chattiin keskustelemaan nuoruuteen liittyvistä kysymyksistä.

Nuorten chattiin Asioi sähköisesti -sivultamme tai tämän sivuston oikeasta alalaidasta avautuvan chat-ikkunan kautta. Chat on avoinna arkisin ma, to ja pe kello 10.00–15.30 sekä ti, ke kello 10.00–17.30. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista ja anonyymia.

Voit myös pyytää apua Pyydä apua -napin kautta.