Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Ikääntyneitä asukkaita Hannalan asumisyksikössä

Seniorille

Seniorisivut sinua varten

Nämä sivut ovat sinulle hyvinvointisi ja terveyden edistämisesi tueksi. Sivuilta löydät tietoa ja vinkkejä ennaltaehkäisevästi erilaisiin iän tuomiin tilanteisiin ja haasteisiin. 

Sivuilta löydät tietoa muun muassa aivoterveydestä ja muistista. Saat tietoa ravitsemussuositusten mukaisesta ruokavaliosta ja monipuolisesta liikunnastajoiden avulla voit vahvistaa ja ylläpitää toimintakykyäsi. 

Löydät keinoja myös mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen ja surulliseen tai yksinäisen olon lievittämiseen sekä ideoita vapaa-ajallesi. Iän myötä muuttuvaan seksuaalisuuteen löytyy tietoa seksuaaliterveyden osiosta.

Mikäli asumisen ennakointi tai kotiin saatava tuki tuntuu sinusta ajankohtaiselta, löydät siihenkin tarvittavaa tietoa.

Neuvontaa, ohjausta ja tukea hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi saat myös seniorin hyvinvointineuvolasta.

Voit saada vinkkejä elämäntapamuutostarpeen tunnistamiseen ja toteuttamiseen myös ikääntyvien elämäntapaohjauksen hoito- ja palveluketjusta.

Seniorichat

Seniorichat on matalan kynnyksen kanava, jossa voit ottaa yhteyttä ikääntyneiden palveluiden ammattilaiseen. Seniorichat palvelee kaikkia Keski-Suomen hyvinvointialueella asuvia senioreita. Myös muualla asuvat omaiset voivat käyttää chattia, mikäli he ovat huolissaan Keski-Suomessa asuvasta ikääntyneestä omaisestaan.

Seniorichatissa saat ammattilaisen ohjausta ja neuvontaa ikääntyneiden palveluihin liittyen sekä tukea elämäntilanteessasi ikääntyneenä tai ikääntyneen läheisenä. Voit keskustella kirjoittamalla chat-kenttään ja halutessasi keskustelun aikana voidaan avata myös videoyhteys.

Seniorichattiin pääset Asioi sähköisesti -sivullamme. Chat on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 9.00–13.00. Palvelu on maksutonta.