Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Ammattilainen esittelee asiakkaalle dokumenttia.

Hoito- ja palveluketjut


Hoito- ja palveluketjutyön tavoitteena ovat alueelliset asiakkaille yhdenvertaiset palvelut, jotka selkeyttävät hoito- ja palveluprosesseja ja työnjakoa perustason, erityistason ja kolmannen sektorin välillä perustuen Käypä hoito -suosituksiin ja täydentäen valtakunnallisia suosituksia. Keski-Suomen hyvinvointialueen hoito- ja palveluketjut tukevat hyvinvointialueen strategiaa ja ne on julkaistu Terveysportissa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoito- ja palveluketjut vaikuttavat sairauksien ennaltaehkäisyyn, tehokkaaseen, kustannusvaikuttavaan hoitoon ja kuntoutukseen sekä asiakkaiden sujuvaan liikkumiseen hoito- ja palveluprosessin eri vaiheissa.


Hoito- palveluketjutyön tarkoituksena on integroida hyvinvointialueen toimijoita toimimaan yhteen, välttäen päällekkäisen työn tekemistä ja joustavoittaa verkoston yhteistyötä asiakkaan hyväksi. Hoito- ja palveluketjujen tavoitteena on kuvata ja sopia laaja-alaisesti palvelujärjestelmän yhteistyöstä eri tahojen kesken. Ne turvaavat asiakkaan katkeamattoman, yksilöllisen hoitopolun etenemisen. 

Hoito- ja palveluketjujen sisällöstä vastaa ammattilaisista koostuva työryhmä. Työryhmän tukena kehittämisessä on esimerkiksi eri palveluntuottajat, järjestöt, yhdistykset, kokemusasiantuntijat.

Lisätietoa hoito- ja palveluketjuista

  • Johanna Kinnunen, johanna.kinnunen(at)hyvaks.fi

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoito- ja palveluketjut

Ketjut sijaitsevat toistaiseksi pääasiassa Terveysportin verkkosivuilla, jonne linkit vievät. Kun ketjuja päivitetään, siirretään ketjut ajan mittaan hyvinvointialueen verkkosivuille.

Fysiatria

Ihotaudit

Keuhkosairaudet

Kirurgia

Kuntoutus

Lastentaudit

Mielenterveys- ja päihdehäiriöt

Naistentaudit ja synnytykset

Neurologia ja geriatria

Reumataudit

Sisätaudit ja endokrinologia

Sydän- ja verisuonitaudit

Yhteiset hoitoketjut ja toimintamallit