Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Kaksi naista halaa toisiaan talvimaisemassa.

Kivat kollegat Keski-Suomessa

Tiedätkö mikä on sairaalan tärkein osasto? Saako pelastaja olla herkkä? Mitä tekee akuuttien haasteiden lääkäri?

Näihin kysymyksiin löydät vastauksen arjen sankaritarinoistamme, joissa ammattilaisemme kertovat omin sanoin työstään hyvän keskisuomalaisen arjen puolesta. Lue sankaritanoitamme alta!

Rakenna omannäköinen työarki Keski-Suomessa

Me Keski-Suomen hyvinvointialueella tarjoamme työmahdollisuuksia eri alojen osaajille! Meillä työskentelee niin sosiaali- ja terveysalan, pelastustoimen, hallinnon kuin tukipalveluidenkin ammattilaisia. Etsimme työkavereiksi muun muassa lähihoitajia, sairaanhoitajia, sosiaalialan ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä, psykologeja, puheterapeutteja, lääkäreitä, pelastajia, ensihoitajia, sairaala- ja laitoshuoltajia, ruokapalvelutyöntekijöitä, osastonsihteereitä ja monia muita ammattilaisia.​​

Keski-Suomen maakuntaan kuuluu 22 Keski-Suomen kuntaa: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski. Kokeile ja kulje siis urapolkuja Keski-Suomen maisemissa ja rakenna omannäköinen työarki!

Voit työskennellä esimerkiksi seuraavissa palveluissa:​

 • Terveysasemat ja -keskukset​
 • Sosiaalipalvelut​
 • Lasten, nuorten ja perheiden palvelut​
 • Opiskeluhuollon palvelut​
 • Mielenterveys- ja päihdepalvelut​
 • Hammashoitoloiden ja suunterveydenhuollon palvelut​
 • Ikääntyneiden palvelut​
 • Vammaispalvelut​
 • Erikoissairaanhoidon palvelut, Sairaala Novan palvelut​
 • Pelastustoimi ja ensihoito, Keski-Suomen pelastuslaitoksen palvelut​
 • Hallinto- ja tukipalvelut
Image
Lähihoitaja Siekkinen Akseli ja Elinassa

Lyhytaikaishoidossa vetovoimatekijöitä ja me-henkeä

Lähihoitaja Henna-Riikka Siekkinen työskentelee Keski-Suomen hyvinvointialueella ikääntyneiden lyhytaikaishoidon yksikkö Akseli ja Elinassa. Yksikkö sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Lyhytaikaishoitoyksikkö tarjoaa hoitoa ja kuntoutusta lähinnä ikääntyneille omaishoidon asiakkaille omaishoitajan vapaan aikana.

Lue Henna-Riikan uratarina.

Image
Ammattilainen istumassa työasussa Sairaala Novan leikkausosastolla

Lähihoitaja tekonivelassistenttina

Lähihoitajaksi Jyväskylän ammattiopistosta, nykyisestä Gradiasta, vuonna 2015 valmistunut Anna Ristiharju työskentelee Keski-Suomen hyvinvointialueella Sairaala Novan leikkausosastolla tekonivelassistenttina. Kyseessä on aivan uudenlainen tehtävä, joka on luotu kevään 2023 aikana. Anna Ristiharju aloitti työssä saman vuoden maaliskuussa.

Lue Annan uratarina.

Image

Työpaikalla omana itsenään

Suuhygienistit Salla Haataja ja Jenni Kilpiö työskentelevät Keski-Suomen hyvinvointialueen suun terveydenhuollon hoidon tarpeen arvioinnin yksikössä Jyväskylässä. Vaihtelevan työnkuvan ja työpaikan kehitysmyönteisyyden ohella joustavuus on yksi heidän työnsä hyvistä puolista. Teemme yhdessä hyvinvointialueen suun hoidon tarpeen arvioinnista hyvän työyhteisön. On mukavaa saada uusia työkavereita, Salla ja Jenni toteavat.

Lue Sannan ja Jennin uratarina.

Image

Pelastaja saa olla herkkä

Äänekosken paloasemalla toimivat sekä ensihoidon että pelastuksen yksiköt. Kun ensihoitajat ja palomiehet työskentelevät saman katon alla, se näkyy positiivisesti tehtävissä kentällä. Molemmat tuntevat toistensa toimintatavat ja pystyvät tarvittaessa korvaamaan toisiaan tietyissä tehtävissä. ”Koen olevani vahvasti asiakaspalvelutyössä, saan auttaa ihmisiä, kohdata heidän ilojaan ja surujaan”, pelastaja Kari-Pekka Mikkonen toteaa.

Lue Kari-Pekan uratarina.

Image

Hyvin hoidettu potilas on parasta

Työn parasta antia on ensihoitoesimies Markus Luukkosen mukaan vaihtelevuus. Ensihoitaja näkee ja kokee asioita, joihin tavallinen ihminen harvoin törmää. Hyvin hoidettu potilas on ensihoitajan ilo. Ollakseen tyytyväinen työtehtäväänsä, ei ensihoitajan tarvitse tehdä aina hienoja hoitotoimenpiteitä tai pelastaa henkiä. Jos potilas kokee, että on saanut avun vaivaansa, hänet on hoidettu hyvin, ensiluokkaisesti ja laadukkaasti, se palkitsee.

Lue Markuksen uratarina.

Image

Akuuttien haasteiden lääkäri

Akuuttilääketieteen ylilääkäri Tuomo Kyrönlahden mielestä työn parhaita puolia ovat monipuolisuus ja vaihtelevuus. Seuraava päivä ei ole koskaan edellisen kaltainen. Myös tiimi on tärkeä voimavara. Kyrönlahti pyrkii tekemään yhden kliinisen työvuoron viikossa, yleensä yöpäivystyksen. Hallintotyön vastapainoksi akuuttityö on tärkeää.

Lue Tuomon uratarina.

Image

Hoitajana loppuelämän kodissa

Anne-Mari Laine työskentelee lähihoitajana Keuruulla ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksikkö Lahdelmakodissa. Työyhteisön voimavaroja ovat Anne-Marin mielestä hyvä huumori ja avoimuus. Kun on tuplavuoro tai rankka potilastilanne takana, hoitajat tsemppaavat ja auttavat toisiaan. ”Vanhuksilla on elämänkokemusta ja paljon tarinoita kerrottavanaan. Olen onnellinen, kun saan olla mukana heidän loppuelämänsä kodissa, viimeisillä hetkillään ja tehdä heidän olonsa mahdollisimman mukavaksi.”

Lue Anne-Marin uratarina.

Image

Sairaalan tärkein osasto

Välinehuollossa estetään leikkausinstrumenttien ja muiden välineiden välityksellä tapahtuva infektioiden synty ja leviäminen. Me olemme hyvin olennainen osa potilasturvallisuutta, kertoo Sairaala Novan välinehuoltaja Lea Takalo. Parasta työssä Lean mielestä ovat vaihtelevat päivät ja työpisteet, työ ei käy koskaan tylsäksi. Vaikka välinehuoltajan työ on pääosin itsenäistä, tarvitaan työssä myös tiimityötaitoja. Vuorovaikutus on tärkeässä roolissa sekä työkavereiden että asiakkaiden kanssa.

Lue Lean uratarina.

Image

Työpäivän pelastaja

Varahenkilötyön ilo yllätti liki 25 vuotta hoitotyötä tehneen Tuija Ahosen täysin. Hän työskenteli aikaisemmin palvelukodeissa, mutta uskaltautui kolme vuotta sitten hyppäämään uuteen työympäristöön, Saarikassa  koti- ja asumispalvelun varahenkilöstöön. Kun yksikään työpäivä ei ole samanlainen, ja asiakkaat ottavat aina ilolla vastaan, niin ei työstä voi olla pitämättä, kertoo Tuija Ahonen.

Lue Tuijan uratarina.

Image

Lastensuojelun etulinja

Sosiaalityöntekijä Olli Niskanen on työskennellyt lastensuojelun sosiaalityössä Jyväskylässä puolitoista vuotta. Hän kokee lastensuojelutyön antoisaksi, koska toimenpiteet, joita tehdään, voivat kantaa parhaimmillaan pitkälle. Olli kouluttautui uudelleen aikuisiällä. Alavalintaan vaikutti sosiaalialan hyvä työllisyystilanne ja se, että hän pitää työstä, jossa voi auttaa lapsia ja nuoria. 

Lue Ollin uratarina.

Image
Iiris Pöyhtäri Sairaala Novan edustalla

Lähihoitajana Sairaala Novassa

"Tule mukaan tekemään tärkeää työtä"

Iiris Pöyhtäri, 26, työskentelee lähihoitajana Sairaala Novassa neurologian ja kuntoutuksen osastoilla. Hän on aloittanut työt Keski-Suomen sairaalassa syksyllä 2017 valmistuttuaan samana keväänä lähihoitajaksi Gradiasta.

Lue Iiriksen uratarina.