Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Sote-ammattilainen etävastaanotolla.

Uutinen

Terveysasemilta ja tapahtumista tukea sosiaali- ja terveyspalveluiden digiasiointiin

2.7.2024

Kymmenen digitaalisia palveluita edistävää sairaanhoitajaa ovat helmikuusta alkaen ahkeroineet digiasioinnin lisäämiseksi Keski-Suomen hyvinvointialueen kunnissa.

Digihoitajat auttavat niin asiakkaita kuin ammattilaisia digipalveluiden käytössä, lisäävät yleistä tietoutta aiheesta ja rohkaisevat hyödyntämään digiasioinnin mahdollisuuksia. Työn tavoitteena on ollut lisätä hyvinvointialueen digipalveluiden käyttöä ja näin pyrkiä helpottamaan ruuhkia sosiaali- ja terveysasemien puhelinpalveluissa.  

– Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saadessaan apua ja tietoa digipalveluistamme. Erityisen paljon kiinnostusta on herättänyt chat-palvelumme, jossa voi asioida sairaanhoitajan tai muiden ammattilaistemme kanssa, kertoo palvelupäällikkö Sari Nurmivaara.  

Digihoitajat jakavat tietoa digipalveluista esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemilla sekä erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa ympäri maakuntaa.  

– Tänä kesänä olemme mukana pitämässä digi-infoja useissa tapahtumissa, kuten Kesäkarstusilla Karstulassa, Uuraisten Toripäivillä ja Kivijärven Kukkomarkkinoilla. Infoissa saa esimerkiksi opastusta sujuvaan chat-asiointiin ja tietoa Omaolon oirearvioista, joiden kautta ohjaudutaan tarvittavaan hoitoon sujuvasti, kertoo Henna-Riikka Hiironen, yksi tapahtumissa kiertävistä digihoitajista. 

Myös sosiaali- ja terveysasemien henkilöstöä tuetaan digiasioissa 

Sosiaali- ja terveysasemilla digihoitajat ovat henkilöstön tukena digipalveluihin liittyvissä kysymyksissä ja perehdyttävät eri järjestelmien käyttöön. Digihoitajien ja terveysasemien yhteistyössä myös muun muassa laajennetaan verkkoajanvarauksen mahdollisuuksia ja pyritään yhtenäistämään niitä koko hyvinvointialueen laajuisesti. 

Lisäksi yhteistyötä tehdään tiiviisti eri järjestöjen ja oppilaitosten kanssa, jotta tietoisuutta digipalveluista ja niiden mahdollisuuksista saadaan levitettyä laajasti. Eri toimijoita kannustetaan rohkeasti kutsumaan digihoitajia pitämään digi-infoja tilaisuuksiinsa tai ehdottamaan muuta sopivaa yhteistyötä digiasioinnin lisäämiseksi.  

Digihoitajat jatkavat työtään digitaalisen asioinnin edistämiseksi vuoden 2024 loppuun. 

Lisätietoja: 

  • Sari Nurmivaara, palvelupäällikkö, p. 050 473 1118, sari.nurmivaara(at)hyvaks.fi 
  • Henna-Riikka Hiironen, digihoitaja, p. 050 309 3565, hennariikka.hiironen(at)hyvaks.fi