Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Laboratorio

Fimlab Laboratoriot Oy tuottaa Keski-Suomen hyvinvointialueen laboratoriopalvelut. Fimlabin näytteenottopisteitä on Keski-Suomessa useita ja ne toimivat ajanvarauksella. Päivystysnäytteet otetaan ilman ajanvarausta.

Kenelle

Kaikille keskisuomalaisille.

Toimi näin

Fimlabin näytteenottolaboratorioissa asioidaan ajanvarauksella.

Varaa aikasi sähköisesti netissä tai puhelimitse 010 808 515 (arkisin ma–pe klo 7–18). Peru aikasi joko sähköisesti vahvistusviestissä saamallasi varausavaimella tai soittamalla ajanvarausnumeroon 010 808 515 (arkisin ma–pe klo 7–18).

Voit asioida vuoronumerolla seuraavissa asioissa: hoitoyksikkösi on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä (verikokeet ja/tai sydänfilmi eli EKG), haet tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palautat kotona otettuja näytteitä.

Asiointi Nopsassa

Fimlabin Nopsa-pikapalvelu palvelee ilman ajanvarausta, ilmoittautumista ja vuoronumeroa. Nopsa sopii sinulle, jos

  • olet tulossa antamaan verinäytteen ja sinulla on julkisen terveydenhuollon tekemä lähete verikokeisiin
  • sinulla on mukanasi henkilökortti (esim. Kela- tai ajokortti)
  • olet aikuinen tai nuori

Keski-Suomessa Nopsa-pikapalvelupisteet palvelevat:

  • Sairaala Novassa arkisin klo 8–15
  • Jyväskylän näytteenottokeskuksessa Telefoonikujalla arkisin klo 7–15

Huom! Muutoksia pohjoisen Keski-Suomen laboratorioasiointiin

Ajanvaraukset laboratoriotutkimuksiin tehdään pohjoisen Keski-Suomen alueella Pihtiputaalla, Viitasaarella, Kinnulassa, Karstulassa ja Saarijärvellä Fimlabin Vihta-ajanvarausjärjestelmän kautta. Näytteenottopaikat säilyvät samoina.

Huomioithan, että kiireetön laboratorioasiointi Pihtiputaan, Viitasaaren, Kinnulan, Karstulan ja Saarijärven laboratorioissa vaatii aina ajanvarauksen. Vuoronumeropalvelu palvelee ainoastaan päivystysasiakkaita ja heitä, jotka hakevat tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palauttavat kotona otettuja näytteitä. Kannonkosken, Kivijärven, Kyyjärven ja Pylkönmäen toimipisteissä asioidaan jatkossakin ainoastaan vuoronumerolla.

Fimlabin Vihta-ajanvarausjärjestelmään ohjaudutaan Fimlabin verkkosivujen kautta tai suoraan osoitteesta fimlab.vihta.com. Vihta-ajanvaraussivustolla sinua ohjeistetaan yksityiskohtaisesti ajanvarauksen tekemisessä.