Hyppää pääsisältöön

Digitaalinen asiointimme on uudistunut – keskustele ammattilaistemme kanssa uudella digialustalla.

Siirry asioimaan.
Kaksi henkilöä kirjastossa.

Työhönvalmennuksen (IPS) kehittäminen

Edistimme mielenterveyskuntoutujien paluuta tai pääsyä työmarkkinoille sekä työssä pysymistä IPS – Sijoita ja valmenna! -toimintamallin mukaisella työhönvalmennuksen pilotilla. Tulokset pilotista olivat hyviä, ja IPS-työhönvalmennus jatkuu Keski-Suomen hyvinvointialueella osana mielenterveys- ja päihdepalveluja ja aikuisten sosiaalipalveluja.

IPS-työhönvalmennus

IPS-työhönvalmennuksen toimintamalli on näyttöön perustuva ja sitä ohjaavat IPS-laatukriteerit (IPS, Individual Placement and Support). 

Palvelussa etsimme työnhakijalle avoimilta työmarkkinoilta työsuhteisen työpaikan, joka vastaa työnhakijan mielenkiinnon kohteita, voimavaroja ja osaamista. Palveluun voi hakeutua asiakkaaksi esimerkiksi peruspäivärahalla, työttömyysetuudella, sairauspäivärahalla, kuntoutustuella tai työkyvyttömyyseläkkeellä.

Toteutamme työhönvalmennuksen yhteistyössä työnhakijan, psykiatrisen hoidon ja kuntoutuksen palveluiden, työnantajan, työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) sekä työllisyyspalveluiden kanssa. Työnhakija saa tarvittavan tuen työllistymiseensä IPS-työhönvalmentajalta, joka on prosessissa mukana työnhakijan yksilöllisten tarpeiden mukaisen ajan. IPS-työhönvalmentaja tarjoaa tukea myös työantajalle ja työyhteisölle.

Pilotoimme työhönvalmennusta Jyväskylässä ja Laukaassa

Pilotoimme työhönvalmennuksen palvelua Jyväskylän ja Laukaan asukkaille, joilla on vaikea mielenterveyden häiriö, mutta halua siirtyä työelämään. 

Pilotissa veimme työhönvalmennuksen osaksi psykiatrisen hoidon ja kuntoutuksen palvelujen rakenteita sekä muodostimme toimintamallista palvelukuvauksen. Edistimme IPS-laatukriteereihin perustuvan työhönvalmennuksen käyttöönottoa myös muille palvelusta hyötyville asiakkaille.

Voit lukea toimintamallin kehittämistyön tuloksia Innokylästä ja tästä loppuraportin ja työkirjan kokonaisuudesta

Lisätietoja

  • Sampsa Nyyssönen, projektipäällikkö, Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelma, p. 050 563 1331, sampsa.nyyssonen(at)hyvaks.fi