Hyppää pääsisältöön

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola ovat osa hyvinvointialueen seksuaaliterveyspalveluita. Seksuaaliterveyteen liittyvää ohjausta annetaan myös osana äitiys- ja lastenneuvolan määräaikaistarkastuksia. Seksuaaliterveyspalveluissamme tuemme ja neuvomme asiakasta seksuaaliterveyteen, ehkäisyyn ja perhesuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Seksuaaliterveyspalveluissa tarjoamme

  • seksuaaliterveysohjausta
  • ehkäisyneuvontaa ja
  • perhesuunnitteluneuvontaa.

Ehkäisyneuvonnassa pyrimme seksuaaliterveyden kokonaisvaltaiseen edistämiseen. Raskauden ehkäisy on maksutonta alle 22-vuotiaille keskisuomalaisille nuorille, Jämsä ja Äänekoski tarjoavat maksuttoman ehkäisyn kaikille alle 25-vuotiaille. Perhesuunnitteluneuvonta sisältää raskauden suunnitteluun, raskauden keskeytyksiin, lapsettomuushoitoihin ja seksitauteihin liittyvät neuvonnat ja tutkimukset.

Kenelle

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvontaa tarjoamme kaikille hedelmällisessä iässä oleville asiakkaille. Seksuaaliterveysohjausta tarjoamme kaikille sitä tarvitseville.

Toimi näin

Ota yhteyttä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan. Jyväskylän Keskustan, Halssilan, Huhtasuon, Palokan, Kyllön, Kuokkalan ja Vaajakosken alueiden asukkaat voivat varata ajan Kyllön terveysasemalla sijaitsevaan ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan p. 014 266 2229.


Puhelinpalvelussa on tilapäisesti ruuhkaa. Jos olet opiskeluterveydenhuollon tai YTHS:n asiakas, ole yhteydessä näihin palveluihin. Jos olet yli 16-vuotias, voit varata ajan myös OmaKS:n digitaalisiin palveluihin Hyviksen kautta.


Hankasalmen, Tikkakosken ja Uuraisten alueen asiakkaat voivat varata ajan ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan Jyväskylän alueen äitiys- ja lastenneuvolan puhelinpalvelusta, p. 014 266 0141.

Yli 16-vuotiaat Jyväskylän julkisten terveysasemien, Hankasalmen ja Uuraisten asiakkaat voivat varata ajan Hyviksen kautta Omaks.fi:n terveydenhoitajan videovastaanotolle raskauden ehkäisyn aloitus- tai seurantakäynnille.

Keuruun, Petäjäveden, Laukaan, Toivakan, Multian ja Joutsan alueiden asiakkaat voivat varata ajan perhesuunnitteluneuvolaan p. 014 269 0180, maanantaista torstaihin kello 8–14 ja perjantaisin kello 8–12.